Tarsus Musiki Derneği

Tarsus Musiki Derneği

Tarsus Musiki Derneği (TMD), 05.02.2016 tarihinde kurulmuş. Çalışmalarını Salı ve Perşembe günleri 19:00-21:00 saatleri arası Tarsus Asutay İş Merkezi Güner Baykal Salonu’nda yapıyorlar.

70 kişinin aktif olarak üye olduğu dernekte, 7 kişiden oluşan yönetim kurulu ve 3 kişiden oluşan denetleme kurulu görev yapmaktadır.

Derneğimizin Yönetim Kurulu Başkanlığını Mehmet Tezcan Ünlü yapmakta olup, Mehmet Tevfik Utku şefliğinde repertuar çalışmaları yanı sıra, zaman zaman, makam, usül ve solfej dersleri veriyorlar.

Koro, dönem içerisinde yaptığı çalışmalarını halk’a açık salon konserleri ile sergiliyor. 20 Ocak 2017 günü Utku Hoca’nın hazırladığı “İstanbul Şarkıları” repetuvarı ile konsere hazırlanıyor. Başarılar dilerim

 Hoca Mehmet Tevfik Utku, Adana Belediyesi Büyükşehir Konservatuarı Türk Müziği Bölümü’nde çalışmış. Bilgi birikimini paylaşmak için Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği’nde hocalık ve şeflik yapmış. Utku Hoca musiki disiplininden ödün vermeyen ve öğretme hevesi mükemmel olan bir kişiliğe sahip. Şarkıların önce solfejini öğretin sonra yorumuna geçiyor.

Hazırlayan: Suat Yener

 

Lütfen kaynak göstererek kullanın.