Hoş geldin gönül bahçeme notası

Makam: Mahur

Bestekar: Selahattin İçli

Sanatçı: Ahmet Özhan

Güftekar: Cansın Erol

Usül: Sofyan

Hoş geldin gönül bahçeme  notası

Benim en büyük şansım Selahattin İçli gibi büyük bir bestekârın ve Ahmet Özhan gibi bir büyük sesin bütünlüğüdür. Daha sonra tanımaktan onur duyduğum çok kıymetli bestekârlarım da besteleriyle taçlandırdı beni” diyen Şair Cansı Erol “Hoş geldin gönül bahçeme bahar yüzlüm hoş geldin” şarkısının sözlerini hangi duygularla yazdığını Bilgehan Uçak’ın  Alaturka Sohbetleri köşesinde şöyle anlatıyor. 

 

“Şiirle, müzikle, hüzünle dolu bir akşam yemeğinde, sevgili Selahattin Bey, Pınar ve dostlar çok sitem ettiler bana. Hep hüzünlü şiirler yazıyorsun artık yetti, biraz da keyifli şeyler yaz diye. Sonra gece herkes evine gitti. Masa öylece duruyor… 

Çocuklarım odalarında mışıl mışıl uyuyor. Dışarıda, usulca yağan yağmurun sesi dışında hiç ses yok. Dostlar, gönül verdiğim sanat ve hiç ölmeyecek sevgilerim. Birden içime şükür ışıkları doldu. 

Şiir, masadan aldığım bir peçetenin üstüne dökülüverdi. <Hoş geldin gönül bahçeme bahar yüzlüm hoş geldin.> Noktayı koydum.

 

Selahattin Beylerin telefon numarasını çevirdim. Kapıdan yeni girmişler. Nefes nefese. Pınar açtı telefonu. <Bak, neşeli şiir yazdım> dinle dedim. Sen delisin, dedi ama şiiri de çok beğendi. <Selahattin, kâğıt kalem al da gel; sen bunu mutlaka bestelersin> dedi.

 

O yıl sevgili Ahmet Özhan’ın yorumuyla “Hoş geldin” bir dolu ödül aldı”

 

(https://www.haberx.com/post/11030/cansin-erol-la-sarkilarin-ve-anilarin-icinden-bir-soylesi-alaturka-sohbetler-iii)

Hoş geldin gönül bahçeme bahar yüzlüm hoş geldin  

Bak nasıl değişti renkler her taraf gonca doldu hoş geldin       

Geceler boyu beklediğim yağmurla gelen     

Seninle doldu en kuytu geceler her yer gülüyor sanki 

Çok mutluyum inanki yeniden hayat verdin hoş geldin              

Bir yıldızdı istediğim karanlık geceme sazlım, sözlüm 

Binlerce güneş verdin can verdin gönül verdin hoş geldin        

Hazırlayan: Suat Yener