Selim Öztaş (1957)

Selim Öztaş  (1957)

Güz Gülleri Gibiyim

Selim Öztaş

 

1957 yılmda Kuşadası'nda doğdu. Baba adı Ali Rıza, anne adı Fikriyedir. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü mezunudur. Bir müddet İmar İskân Bakanlığında görev yapan Selim Öztaş 1981 yılında TRT İzmir radyosuna ses sanatçısı olarak girdi.

 

TRT bünyesindeki eğitim çalışmalarında Ferit Sıdal, Ahmet Hatipoğlu, Nazmı Özalp, Metin Everest, Yüksel Kip, Yılmaz Yüksel, Güner Erman gibi birçok hocadan ders aldı.

 

Ses sanatçısı olarak gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında (Tunus - İtalya) TRT'nin düzenlemiş olduğu birçok konser ve programlarda görev aldı.

 

1985 yılında Denizli Belediye Konservatuarını kurdu ve beş yıl Türk Sanat Müziği bölüm başkanlığını ve koro şefliğini yaptı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda 1991 - 1996 yıllarında öğretim görevlisi olarak ders verdi. Bestelediği şarkıların sözlerini kendi yazmış.

 

”Ne olursun yanımda kal” şarkısıyla 1995 Milliyet gazetesi yılın en sevilen on şarkısı arasına girdi. “Güz gülleri” 2000 Kral TV Video ödüllerinde “En güzel şarkı”, “En güzel şarkı sözü” ödülü, 2001 yılı Magazin Gazetecileri Cemiyeti yılın şarkısı ve Türk müziği dalında 2000 ve 2001 yılının en sevilen şarkısı olarak seçildi:

 

İnan ki ağlamadım hüzünlüyüm sadece

Gözlerimdeki nemler çığ gibi yağar böyle her gece

Güz gülleri gibiyim hiç bahar yaşamadım

Ya sevmeyi bilmedim yıllarca ya sevince geç kaldım

Şimdi delicesine sevmek istesem bile

Sonbahar sisi çökmüş üstüme sevincim buruk yine

Güz gülleri gibiyim hiç bahar yaşamadım

Ya sevmeyi bilmedim yıllarca ya sevince geç kaldım

 

TRT'den 2008 yılında emekli olan koro şefi ve ses sanatçısı Selim Öztaş kendisi gibi TRT İzmir radyosu ses sanatçısı olan Neş'e Öztaş'la evlidir.

 

Hazırlayan: Suat Yener