Mine Geçili Bitmez

Mine Geçili Bitmez

Uykuya dalmış Türk Müziğini canlandıran ses, gençlere Türk müziğini sevdiren yetenek, çok sesli müziğin parlayan yıldızı, neoklasik dönemden yenilikçi döneme uzanan zamanda musikiye soluk aldıran stardır Mine Geçili...

Musikişinas ailenin ferdi olarak 1980 yılında Amasya’da dünyaya gelmiş. Annesi ve anneannesi Aşık Veysel’in öğrencisi. Kuzenleri hem çalanlar, hem de söyleyenler grubundalar. Ailede müzisyen olmamak günah gibi bir şey olmuş.

Müziğe başlaması annesi ile birlikte olmuş. Çünkü Annesi müzisyen, ablası müzisyen, bütün ailesi müzisyen… TSM çocuk korosu ile başladı musiki serüveni. Sonrasında Samsun Belediye Konservatuarı, Musiki Cemiyeti ile devam etti. Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünü bitirdi. Müzik yolculuğu hayatının her anında kendisi ile birlikte olmuştur. 

Türk Eğitim Vakfı Ses yarışmasında. 2003 yılında Zeki Müren dalında Türkiye üçüncüsü oldu. 

Bursa Büyük Şehir Belediyesinin düzenlediği Zeki Müren yarışmasında birinci oldu.

2010 yılında yayınladığı ''Gece Kirpikli Kadın" isimli albümü en çok satanlar arasında yerini aldı. 

Türk Eğitim Vakfı’nın yarışmasına annesinin sayesinde katılmış. İlk yarışmada Selahattin Pınar’ın Kürdîlihicazkâr makamındaki “Ne Gelen Var Ne Haber Gün Uzun Yollar Uzak” adlı eserini beğenerek yorumlamış.

Türkiye birincisi olduğu yarışmanın jürisinde olan Avni Anıl, kendisi için “Keşke önceki zamanlarda yaşasaydın” demiş. Ayrıca yarışma boyunca ‘prenses’ diye hitap etmiş.

Bir başka jüri üyesi sanat müziğinin duayenlerinden Sabite Tur Gülerman’dı. O da Mine’ye ‘Küçük Sabite’ diye hitap etmiş. 

Mine Geçili, arkadaşlarının tabiriyle, her an her şeyi yapabilecek, suratından gülümseme eksik olmayan yapıya sahip. Sahne elbiselerini kendisi. tasarlıyor.

Udi Hüseyin Bitmez ile mutluluk yolculuğuna çıkmış. Yol arkadaşları müzik olmuş. Zira Hüseyin Bitmez Türkiye’nin en önemli udilerinden bir tanesi ve bir o kadar da mütevazı kişiliğe sahip. İyi bir müzik yönetmeni olmasının yanında çok da iyi bir hoca. ve bestekârdır.

Bitmez, Urfalı mütevazı ud virtüözü. Sezen Aksu’nun udisi, Emel Müftüoğlu'nun aranjörlüğünü yapıyor. Meltem Cumbul'a türkü söyleten adam.diye bilinir.

Müziğin her caddesinde, sokağında görürsünüz. Araştırmaları ve yazarlığı da bir başka özelliği.''Fasıl Musıkisinin Tarih İçindeki Gelişimi'' adlı ders kitabının yazarı. 

Şarap koy kadehime kandoldurma bu akşam, :Ergin Kızılay besteli Kürdilihicazkar şarkının söz yazarı:Hikmet Aran:

M

Müzik kariyerinde Bir Ömrün Şarkıları (2013), Gece Kirpikli Kadın (2010), Mine'l Aşk (2014), Hediye (2015)gibi albümleri çıkarmış, Tekrar Bana Dönsen, Bu Yangın Söner Sanma, Seninle Başım Dertte gibi şarkıları dillerden düşmeyen Türk Sanat Müziği türünün sevilen ismi Mine Geçili, ismi ile müzik zevkine yeni bir boyut kazandırmış.

Musikişinaslar Zeki Müren şarkılarını ZekiMüren'nden sonra ondan dinler olmuş. Şarkılarının nağmelerinde ve yorumlama yeteneği sayesinde Zeki Müren şarkıları musiki semalarına yayılmış.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazırlayan: Suat Yener