Tarsus Türk Halk Müziği Korosu,

Tarsus Türk Halk Müziği Korosu,

1998 yılında kurulan Tarsus Türk Halk Müziği Korosu,  18 yıl önce başkan Mehmet Gazi Aydemir, öncülüğünde kurulanTarsus Türk Halk Müziği Korosu (1998)  kuruluyor. Nihat Tarhan Hoca, yönetiminde çalışmalarına başlıyorlar. Özellikle konservatuar özelliğinde koro TRT Ankara Radyosu’nda konser veriyorlar. TRT Müzik Programlarında Tarsus türkülerini seslendiriyorlar. Tarsus kenti oldukça önemli bir kültür elçiliği görevini üstleniyorlar.

 Daha sonra Ankara Radyosu sanatçısı Hasan Özel’le yoluna devam ediyor. Kendi mekanlarında çalışmalarını sürdüren koro çalışmalarını yılda iki kez halka açık konserleri ile sürdürüyor.


Şef Hasan Özel

 1963 Yılında Adana da doğdu ilk ve orta öğrenimini Adana da tamamladı.

Çok küçük yaşlarda müziğe olan merakı babasının eve getirdiği bağlama ile bir kat daha arttı.

Adana da birçok amatör koroda görev almanın yanı sıra; çok değerli hocalardan ders alan Hasan Özel; 1985 yılında Adana Büyük Şehir Belediyesi Konservatuarına girerek buradaki çalışmalarını akademik düzeyde sürdürdü. Burada THM alanında Abdurrahman Yağdıran, Erkan Sürmen, TSM alanında Ercan Çulhaoğlu’ndan aldığı eğitimle musiki bilgisini gelitirdi.

1987 Yılında TRT Ankara Radyosunun açmış olduğu yetişmiş ses sanatçı sınavını kazanan Özel. Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı olarak Ankara Radyosun da göreve başladı.

 

Ses Sanatçılığının yanı sıra 2010 Yılında kısa bir süre THM Müdürlüğüne atanan sanatçımız; birçok amatör koro şefliğinin yanı sıra Ankara Radyosu THM Çocuk Korusu eğitmenlik görevini de sürdürmektedir.

Ülkemizi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında başarı ile temsil eden sanatçımız; Evli ve iki çocuk babası olup, halen TRT Ankara Radyosundaki görevine devam etmektedir.

Hazırlayan: Suat Yener

Lütfen kaynak göstererek kullanın.