Kalbimi bezlederim minnet-ü zevkle dilesen

Makam: Uşşak

Bestekar: Şükrü Tunar

Sanatçı: Zeki Müren & Nusret Yılmaz

Güftekar: Şükrü Tunar

Usül: Düyek

 

Şükrü Tunar, 1907 yılında Edremit'te doğdu. 1. Dünya Savaşı yıllarında Edremit'e gelen bir bando takımında klarnet çalan bir asker gördükten sonra klarnete heves etti. On üç yaşındayken elde ettiği klarnetle musikiye başladı. Uzun yıllar İstanbul ve Ankara radyolarında, saz salonlarında, gazinolarda klarnet çaldı, plaklar doldurdu. Kendine has üslubu ile kusursuz klarnet çalan bestekârımız özellikle Uşşak makamındaki şarkıları şu anda da güncelliğini korumaktadır. Dillerden düşmeyen "Söyleyemem derdimi kimseye " şarkısı günümüzde bile ilk günlerde bestelenmiş gibi tazeliğini korumaktadır.

Yıl 1954, Zeki Müren’in sesi İstanbul Radyosu’ndan yükselmeye başlamıştı. Şükrü Tunar, yine bir programda Klarnetiyle Zeki Müren’e eşlik ediyordu. O günlerde Zeki Müren Boğaziçi Lisesi’nde son sınıf öğrencisiydi. Şükrü Tunar: “Bir muhabbet kuşu” isimli Uşşak şarkısını yeni bestelemişti.

 

Zeki Müren 'ni dinledikten sonra o zamanlar Topkapı’da olan Sahibini Sesi plak şirketine götürüp ilk plağını yapmasına sebep olacak sanat güneşinin doğmasına vesile olmuş ve plak Zeki Müren’in ilk plağı olarak tarihe geçmiştir.

 

Kalbimi bezlederim minnet-ü zevkle dilesen

Bir muhabbet kuşu da ben olurum sev diye sen

Sevgilim meltemidir şimdi ruhumda esen

Bir muhabbet kuşu da ben olurum sev diye sen

 

 

Sonraki yıllarda da ölene kadar Zeki Müren’e klarneti ile eşlik etmiştir. 15 Temmuz 1962'de Cumhuriyet Gazinosu'nda Zeki Müren’e eşlik ederken geçirdiği bir kalp krizi sonucu sahnede öldü. 

 

Sahibinin Sesi: Zeki Müren

Nusret Yılmaz Yorumu

 

 

Hazırlayan: Suat Yener