Aylar geçiyor sen bana hala geleceksin Hikayesi - Notası

Makam: Rast

Bestekar: Selahattin Pınar

Sanatçı: Mediha Şen Sancakoğlu

Güftekar: Burhan Bey

Usül: Curcuna

 

Seyyare Atıfet Hanım, İstanbul’un seçkin ailelerinden birinin kızıydı. Taksim’de bulunan Panorama Gazinosu’nda, matineye gitti. O gün Selahattin Pınar tambur ile Münir Nurettin Selçuk’a eşlik etmektedir. Atıfet Hanım’la göz göze gelirler. Bu evliliğin ilk kıvılcımı oldu. Üstat konserden sonra Atıfet Hanım’ın yanına gitti.

 

Yeni Şafak Gazetesi’nin 1 Temmuz 2001 tarihli makalesinde,  Seyyare Atıfet Pınar, ölümünden birkaç gün önce görüştüğü Anadolu Ajansı muhabirine bu tanışmayı şöyle anlatır:

 

“İlk kez orada bakıştık. Program bitince bana, ‘Münir Nurettin Selçuk’la Yeşilköy’e plak yapmaya gidiyorum. Sizi de götürmek istiyorum’ dedi. Ben de gittim. Sonra bana evlenme teklif etti. O sırada Afife Jale ile birlikte idi. En güzel şarkılarını da onun için yazmıştı. Ama mutlu değildi.”

 

Arkadaşlıkları ilerledi. Fakat Üstat 37 yaşında Atıfet Hanım ise: 19 yaşındaydı. Kızın ailesi bu evliliği istemiyordu. Üstat, kendi yöntemine başvurdu ve Burhan Bey’in  “Aylar geçiyor sen bana hâlâ geleceksin” güfteli eserini Rast makamında besteledi ve Atıfet Hanım’a gönderdi.

 

Aylar geçiyor sen bana hâlâ geleceksin

Yetmez mi bu hasret, daha yıllarca mı sürsün

Hülyalarımda memba taze bir çiçeksin

Bekletme yazık, sen de solar, bir gün sen de sürünürsün

 

Bu şarkıyı dinleyen Atıfet Hanım ailesini dinlemedi, Selahattin Pınar’a kaçtı ve evlendiler. Pınar ile Afife Jale büyük aşk yaşadılar fakat evlenmediler. Üstadın tek nikâhlı evliliği Atıfet Hanım’la oldu.

 

 

Evlilikleri Pınar ölene kadar devam etti. Atıfet daha sonra Antalya’nın Demre ilçesine yerleşti. 2001 yılında hayata gözlerini yumdu. 

(Suat Yener; Şarkıların Gözyaşları S:108, Altın Koza Yayınları 0 322 503 04 77)

 

 

 

www.uskudarmusikicemiyeti.com

Hazırlayan: Suat Yener