Beni bırakıp burada (Gitme güzeller güzeli) Hikayesi Notası

Makam: Hüzzam

Bestekar: Ali Şenozan

Sanatçı: Ali Şenozan

Güftekar: Mehmet Erbulan

Usül: Sofyan

Mehmet Erbulan: 1959 yılında TRT kurumunda ses kayıt ve montaj teknisyeni olarak göreve başlayan şair Mehmet Erbulan’ın 300’e yakın eseri kurumun repertuarında bulunmaktadır.Ömrümce hep adım adım, Madem ki gidiyorsun bırakıp burda beni, İstanbul'u artık hiç sevmiyorum, Göz yaşım şarap olsa, Beni bırakıp burada gitme güzeller güzeli, Aşkınla yana yana kül olsa da ocağım, Aşkın kanunu, Bak yeşil yeşil, Her halinle her şeyinle güzelsin, Al aşkını çal başına, Mavi dünyam benim” gibi çok sevilen eserlere söz yazarı ve güfteci olarak imza atan Mehmet Erbulan, evli ve 4 çocuk babasıydı. Ebrulan ile Şenozan’nın yakın dostlukları vardı. 

Mehmet Ebrulan bir gün yüzü solmuş ve bitkin vaziyette Ali Şenozan’nın yanına gelir. Elindeki kâğıtta. Şiiri yazıyordu ve Ali Şenozan’a uzattı:“Al baba. Bu çocuğumun son hatırasıdır” dedi ve gitti. 

Erbulan’nın oğlu 15 gündür hastanede komada yatıyordu. Şenozan, dondu kaldı ne yapacağını bilmiyordu. Herkesin bir kadın sevgisi olarak sandığı bu şarkı gerçekten çocuğundan umut bekleyen babanın çaresizliğini anlatıyordu. 

Beni bırakıp burada gitme güzeller güzeli
Ermeden daha murada gitme güzeller güzeli
Garip gönlümün maralı gözyaşlı gönül karalı
Bırakıp beni yaralı gitme güzeller güzeli

 

Zeytin gözlüm, melek yüzlüm, tatlı dillim,

Şirin sözlüm sürmelim sevgilim nazlım gitme güzeller güzeli
Gelmeden yolun ucuna ne dedim gitti gücüne
Dayanamam bu acına gitme güzeller güzeli

 Bu güzel güfteyi de Ali Şenozan Hüzzam makamında besteledi. Sonrasında mutlulukla sonuçlandı ve Erbulan’nın yavrusu sağlığına kavuştu. (Suat Yener; Şarkıların Gözyaşları S:200, Altın Koza Yayınları 0 322 503 04 77)

Ali Şenozan, Mehmet Erbulan'ı Anlatıyor

 

 

Hazırlayan: Suat Yener