- Anasayfa
- Hakkımda
- Şarkı Sözleri
- Makaleler
- Bestekarlar
- Notalar
- Haberler
- Videolar
- Ziyaretçi Defteri
- Önemli Linkler
- Musikişinas Atatürk
- İletişim
Gizli Aşk Bu
Makam: Nihavent
Bestekar: Zeynettin Maraş
Sanatçı: Elif Güreşçi
Güftekar: Zeynettin Maraş
Usül: Düyek
Gizli aşk bu, gizli dert bu veda ettim her şeye, bu sözler bestekâr Zeynettin Maraş’a ait. Sadece sözler yaşadığı duygularını ve aşkını yıllarca gizli tuttu. Kimdi aşık oldu kişi, bu gönül macerasını beraber izleyelim.
Bestekârımız Udi Zeynettin Maraş, Denizcilik Bankası’nda muhasebe şefi olarak çalıştığı yıllarda. Radyoda olsun, gazinolarda olsun Emel Sayın’ı özel bir ilgi ile dinliyor ve yıllar boyu Emel Sayın’ı artan bir sevgi ve hayranlıkla izliyordu.
Maraş, bir gece Caddebostan’da, Bağdat Caddesi’ne bakan bahçeli evlerinin çalışma odasında o güfteye başladı; “Gizli aşk bu, gizli dert bu veda ettim her şeye”.
Güfte günler sonra bitti. Sonra oturdu, şaheser melodinin notalarını bulup işledi. Öyle bir şarkı çıkmıştı ki ortaya, “Gizli Aşk Bu” tüm Türkiye’yi sarstı.
Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye
Zevke veda, neşeye de, veda artık herşeye
Arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu
Gönlüm, hicran, hasret gamla doldu
Sevdim amma görmüyor bak gözlerim hiç kimseyi
Gizli aşk, bir gizli dertmiş, fedâ ettim herşeyi
Arzular bir hayâl oldu, baharımın gülleri soldu
Gönlüm, hicrân, hasret gamla doldu
“Gizli Aşk Bu” şarkısı tutuldu, dilden dile söylenen şarkı oldu. Esas merak edilen konu Maraş bu eseri her yerde görülebilecek herhangi bir gizli aşka mı yazılmıştı? Yoksa iddia edildiği gibi ünlü bestekâr Zeynettin Maraş’ın, sanatı, sesi ve güzelliğiyle ünlü Emel Sayın’a duyduğu aşkın ölümsüz eseri miydi?
Aradan uzun yıllar geçti. Ünlü udi ve bestekâr Maraş, bu şarkıyı kimin için yazmış, kimin için bestelemişti? Herkes bu merakla kıvranırken Zeynettin Maraş esprili şiiri ile meraklıların merakını giderdi. Bestenin çıkış yaptığı 1970'li yılların başında Zeynettin Bey'in Yıldız Hanım'la, Emel Sayın'ın da İsmet Kasapoğlu'yla mutlu bir evliliği vardı.(Suat Yener; Şarkıların Gözyaşları S:280)
Hazırlayan: Suat Yener
Lütfen link verilerek veya kaynak göstererek kullanın.
04.09.2016